20 november 2016
14:00

Gantesbo IBK (02/03)

Referat: IBK Svala - Gantesbo IBK (02/03)

Då var det dags för vår andra raka bortamatch. Bilarna gick mot mörlunda för att möta IBK Svala. Ett lag som var en ny bekantskap för oss. Vi är framme i god tid utan nått besök ute i skogarna. Nämnvärt är att planen var väldigt liten så det skulle bli en intensiv match med mycket närkamper.Framförallt så gäller det att inte att tappa bollen på fel ställe och på så sett ge spelvändningar till motståndarna.

Första perioden börjar inte riktigt som vi vill. Efter bara 00:37 så åker Aronsson ut 2 minuter för hårt otillåten trängning.. Vi städar av BP och efter 01:50 så blir det spel fyra mot fyra efter att en Svala spelare åker ut 2 minuter för hårt spel. Efter 05:23 så gör Eriksson sitt första mål i matchen, men i egen kasse mycket snyggt bakom en förvånad Oskar. Inga sura miner för detta. Kvitteringen kommer efter 09:23 efter att Filip satt press på sin back och bollen letar sig fram till Anton som inte gör något misstag. Efter 12:02 så kan hemmalaget ta ledningen på nytt. Perioden avslutas med ett PP för oss.

Vi börjar andra perioden en man mer i 30 sekunder. När det återstår 9 sekunder så rasslar det i nätet. Adam spelar in bollen i slottet där Agnes möter bollen perfekt. Efter 05:23 så tar vi ledningen för första gången i matchen när Eriksson gör sitt andra mål framspelad av klasson. Innan perioden är slut så kan hemmalaget kvittera.

Helt jämt inför tredje perioden. Vi gör lite förändringar i laget för att få lite mer tryck i anfallsspelet. Detta slå väldigt bra ut. Efter 03:28 så gör Henke 4-3 efter en målvaktsretur. Vi forsätter att trumma på. 5-3 kan klasson göra i öppen kasse fint framspelad av Eriksson. När klockan står på 10.00 kommer 6-3. Niklas tar frislaget vid vänster tekningspunkt, Adam kommer in från sin högerkant och kan helt omarkerad prickskjuta in bollen. Med detta målet så känns segern klar. Vi gör dessutom 7-3(Eriksson,Niklas) och 8-3(Henke,Niklas) innan Svala fastställer slutresultatet till 8-4

Tycker att vi vinner matchen rättvist över tre perioder. Rent spelmässigt så är det lite si och så. Vi försöker att spela bollen till varandra men det blir lite krampaktigt..Finns en ohört bra moral i det här laget som gör att vi aldrig viker ner oss. En riktigt bra egenskap som vi kommer ha nytta av i framtiden.

Närmast väntar en bra träningsvecka för att på lördag möta serieledarna Nybro uppe i Alsbohallen.

Resultat 4-8(2-1,1-2,1-5)
Skott 30-36(12-15,8-11,10-10)
Målskyttar: Eriksson 3(varav ett självmål) Henke 2, Anton 1, Klasson 1, Agnes 1, Adam 1,
Assister: Niklas 3, Klasson 1, Filip 1, Eriksson 1, Kevin 1

sön 29 jan 2017, 17:00 Gantesbo IBK (02/03) - IBK Svala 10 - 1